Witamy w naszym sklepie Zaloguj się lub Zarejestruj

Telefon: 61 85 30 725, 502 020 166

Artykuły do sztuk i sportów walki

Kategorie

Produkty z aprobatą

Producenci


    Recenzje

    Ostatnio dodane

    Polityka prywatności, pliki cookies

    POLITYKA PRYWATNOŚCI

     

    Polityka prywatności firmy SAMURAJ jest zgodna z najnowszym (obowiazującym od 25 maja 2018 r.) Rozporzadzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 - RODO - z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i ich swobodnym przepływem.

     

    Podanie danych osobowych, a także zgoda na ich przetwarzanie są całkowicie dobrowolne. Wszelkie przekazane nam dane osobowe są przetwarzane wyłącznie w zakresie i celu, na jaki wyraziłeś zgodę. W przypadku, gdy postanowisz jednak nie podawać nam niezbędnych do realizacji zamówienia danych i nie wyrazisz zgody na ich przetwarzanie, niestety nie będziemy mogli zrealizować Twojego zamówienia.

     

    Prosimy, abyś pamiętał, że w każdej chwili masz prawo do aktualizacji lub całkowitego usunięcia swoich danych osobowych. Możesz to zrobić samodzielnie, jak i korzystając z naszej pomocy, której chętnie udzielimy.

     

    Zapewniamy Cię, że nasza firma przestrzega restryktywnej polityki bezpieczeństwa danych osobowych. Twoje dane osobowe są u nas bezpieczne i dokładamy wszelkich starań, aby poziom ten z roku na rok był coraz wyższy. Wierzymy, że zapoznanie się z naszą polityką prywatności pozwoli Ci poczuć się bezpiecznie i cieszyć zakupami w naszym sklepie internetowym..

     

    I. Kto jest administratorem danych osobowych w sklepie www.samuraj.net.pl?

    Administratorem danych osobowych sklepu www.samuraj.net.pl (dalej Administrator), czyli odpowiedzialnym za zapewnienie bezpieczeństwa Twoim danym osobowym jest:

    SAMURAJ F.H. Anna Adamska

    Pl. Kolegiacki 9

    61-841 Poznań

    NIP: 778-008-28-90

    REGON: 004803291

    CEIDG:  01239/90/S

     

    Administrator zgłosił u Generalnego Inspektora Ochrony Danych Osobowych (dalej GIODO) zbiór danych o nazwie Klienci sklepu internetowego www.samuraj.net.pl

     

    II. Jak chronimy Twoje dane osobowe?

    Administrator równocześnie ze zgłoszeniem w GIODO wdrożył w firmie SAMURAJ politykę bezpieczeństwa danych osobowych i politykę bezpieczeństwa systemu IT, które zapewniają skuteczną ochronę Twoich danych osobowych.

    Dostęp do Twoich danych osobowych mają tylko ci pracownicy firmy SAMURAJ, którzy zostali przeszkoleni zgodnie z polityką bezpieczeństwa danych osobowych i podpisali stosowne zobowiązania zobowiązujące ich do ochrony tychże danych.
    System IT sklepu www.samuraj.net.pl spełnia wszelkie standardy ochrony danych osobowych.

    Zastosowano środki techniczne i organizacyjne zapewniające ochronę przetwarzanych danych zgodne z wymaganiami określonymi w przepisach o ochronie danych osobowych, w tym rozporządzenia Ministra Spraw Wewnętrznych i Administracji z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie dokumentacji przetwarzania danych osobowych oraz warunków technicznych i organizacyjnych, jakim powinny odpowiadać urządzenia i systemy informatyczne służące do przetwarzania danych osobowych (Dz. U. Nr 100, poz. 1024) oraz wytycznymi Generalnego Inspektora Ochrony Danych Osobowych.
    Przy przetwarzaniu danych osobowych stosujemy najnowsze (obowiazujące od 25 maja 2018 r.) przepisy Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 -RODO- z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i ich swobodnym przepływem

     

    Administrator dopełnił wszelkich prawem przewidzianych obowiązków w zakresie ochrony danych osobowych.

     

    III. Dlaczego i o jakie Twoje dane osobowe prosimy?

    A. Rejestracja

    W trakcie rejestracji prosimy o podanie danych niezbędnych do założenia konta w sklepie internetowym www.samuraj.net.pl, dzięki czemu nie musisz przy każdym kolejnym zakupie tracić czasu na ponowne wypełniania całego formularza zamówienia. Rejestrując się oszczędzasz czas i pieniądze, gdyż zarejestrowani Klienci po trzecim zakupie uzyskują korzystne rabaty.

    Zarejestrowany klient po zalogowaniu ma również możliwość weryfikacji statusu złożonego zamówienia i historii dokonanych zakupów. Zarejestrowany i zalogowany klient w każdej chwili może samodzielnie poprawiać, uzupełniać lub usunąć całkowicie dane ze sklepu www.samuraj.net.pl.

     

    W trakcie rejestracji prosimy o:

    1. imię i nazwisko – niezbędne nam do wystawienia później dokumentu sprzedaży i zaadresowania przesyłki;

    2. adres (ulica, numer domu/lub numer domu i lokalu, kod pocztowy i miasto) – niezbędny nam później do zaadresowania przesyłki;

    3    e-mail – niezbędny do logowania do samuraj.net.pl i komunikacji związanej z korzystaniem z samuraj.net.pl

    4    numer telefonu – niezbędny w przypadku wyboru niektórych metod dostawy (wymagany przez przewoźników)

     

    Dane podane w trakcie rejestracji są przetwarzane wyłącznie przez firmę SAMURAJ  i nie są wykorzystywane w żaden inny sposób.

     

    B. Złożenie zamówienie

    W trakcie składania zamówienia prosimy o podanie nam danych niezbędnych do realizacji zamówienia, które w przypadku zarejestrowanych i zalogowanych Klientów częściowo pobierane są automatycznie z danych podanych przy rejestracji.

     

    Przy składaniu zamówienia prosimy o podanie:

    1. imię i nazwisko lub nazwa firmy/instytucji – niezbędne do wystawienia dokumentu sprzedaży i zaadresowania przesyłki;

    2. adres (ulica, numer domu/lub numer domu i lokalu, kod pocztowy i miasto) – niezbędny do zaadresowania przesyłki;

    3. e-mail – niezbędny do komunikacji związanej z realizacją zamówienia;

    4. numer telefonu – niezbędny w przypadku wyboru niektórych metod dostawy (wymagany przez przewoźników).

     

    W przypadku, kiedy przy składaniu zamówienia Klient wybierze dostawę na inny adres niż wskazany przy rejestracji lub składaniu zamówienia, prosimy dodatkowo o podanie:

    1. imię i nazwisko lub nazwa firmy/instytucji – niezbędne nam do zaadresowania przesyłki;

    2. adres (ulica, numer domu/lub numer domu i lokalu, kod pocztowy i miasto) – niezbędny do zaadresowania przesyłki;

    3. numer telefonu do odbiorcy przesyłki – niezbędny w przypadku wyboru niektórych metod dostawy (wymagany przez przewoźników).

     

    W przypadku, kiedy przy składaniu zamówienia Klient wybierze wystawienie dokumentu sprzedaży na inne dane, niż wskazane przy rejestracji lub składaniu zamówienia, prosimy dodatkowo o podanie:

    1. imię i nazwisko lub nazwa firmy/instytucji – niezbędne do wystawienia dowodu sprzedaży;

    2.adres (ulica, numer domu/lub numer domu i lokalu, kod pocztowy i miasto) – niezbędne do wystawienia dowodu sprzedaży;

    3. numer NIP – niezbędny do wystawienia dowodu sprzedaży.

     

    Dane podane w trakcie składania zamówienia są przetwarzane przez firmę SAMURAJ i następujące podmioty w podanym poniżej zakresie:

    1. imię i nazwisko, adres, telefon, e-mail wskazane jako adres dostawy przekazywane są firmom przewozowym w postaci etykiety/listu przewozowego będącego jednocześnie zleceniem doręczenia przesyłki w zależności od wybranego rodzaju przesyłki przekazywane są :

    a. Poczta Polska

    b. DPD

    c. UPS

    2. imię i nazwisko, adres, NIP wskazane jako dane na które ma być wystawiony dokument sprzedaży są przekazywane w postaci dokumentu sprzedaży do systemu księgowego:

    a. skrypt sklepu C-store
    b. M - FAKTURA

    W przypadku skorzystania z płatności z wykorzystaniem zewnętrznego systemu płatności (e- przelewy, karty płatnicze), wszelkie dane podane po przejściu na stronę operatora płatności pozostają zarejestrowane wyłącznie w jego bazie i nie są w żaden sposób dostępne lub przechowywane przez firme SAMURAJ.

     

    Współpracujemy  z  operatorem płatności: Przelewy24, e-Service
     

     

    C. Subskrypcja newslettera

    W przypadku subskrypcji newslettera oraz wyrażenia zgody na jego otrzymywanie w procesie rejestracji lub składania zamówienia prosimy jedynie o podanie adresu e-mail, na który przesyłane będę informacje handlowe od  Administratora, z których w każdej chwili możesz zrezygnować logując się na swoje konto w www.samuraj.net.pl lub wysyłając e-maila na adres sklep@samuraj.net.pl o temacie: REZYGNACJA Z NEWSLETTERA

     

    Dane podane w trakcie subskrypcji newslettera są przetwarzane jedynie przez firme SAMURAJ

     

    IV. Twoje dane osobowe, które pobierane są automatycznie po wejściu na stronę sklepu www.samuraj.net.pl

     

    A. Sklep internetowy SAMURAJ  (serwer)

    System informatyczny, z którego korzysta sklep internetowy SAMURAJ automatycznie gromadzi w logach dane związane z urządzeniem, z którego korzystasz łącząc się zwww.samuraj.net.pl. Dane te gromadzone są jedynie w celach statystycznych i dotyczą: typu urządzenia, systemu operacyjnego, rodzaju przeglądarki internetowej, rozdzielczości ekranu, głębi kolorów, IP, dostawcy usług internetowych, czy adres wejścia na www.smuraj.net.pl i są wykorzystywane jedynie w procesie optymalizacji sklepu i  w celu zapewnienia jak największej wygody korzystania.

     

    Dane te nie są nigdy łączone z danymi podanymi, o których mowa w III części i stanowią jedynie materiał do analizy statystycznej i mechanizmów korygowania błędów systemowych.

     

    B. Sklep internetowy SAMURAJ (cookies)

    Sklep internetowy SAMURAJ wykorzystuje technologię „cookies”, czyli plików tekstowych umieszczanych na Twoim urządzeniu, w celu umożliwienia rozpoznania Ciebie i dostosowania www.samurraj.net.pl do Twoich potrzeb.

     

    Sklep internetowy SAMURAJ wykorzystuje cookies do:

    1. zapamiętania zalogowania

    2. zapamiętania zawartości Twojego koszyka

    3. zapamiętania Twoich preferencji wyświetlania sklepu internetowego SAMURAJ

    4. tworzenia statystyk i raportów oglądalności funkcjonowania www.samuraj.net.pl.

     

    W przypadku, gdy nie zgadzasz się na umieszczanie na swoim urządzeniu plików cookies może zablokować ich umieszczenie odpowiednio konfigurując swoja przeglądarkę internetową. Informacje jak to zrobić znajdziesz w plikach pomocy swojej przeglądarki internetowej. Niestety w przypadku zablokowania plików cookies pochodzących ze sklepu internetowego SAMURAJ nie możemy zagwarantować jego poprawnego działania.

     

    Jeżeli zgadzasz się na umieszczanie na swoim urządzeniu plików cookies, ale po zakończeniu odwiedzin w naszym sklepie internetowym chciałbyś je skasować, możesz to zrobić bez ryzyka a informację o tym jak, to zrobić znajdziesz w plikach pomocy swojej przeglądarki internetowej.

     

    C. Google Analytics (cookies)

    Google Analytics wykorzystuje technologię „cookies”, czyli plików tekstowych umieszczanych na Twoim urządzeniu, w celu umożliwienia przeanalizowania przez internetowy sklep SAMURAJ źródeł ruchu i sposobu, w jaki odwiedzający korzystają z niego.

    Google gromadzi na swoich serwerach dane pozyskane z umieszczania na urządzeniach plików cookies i korzysta z tych informacji w celu tworzenia raportów i świadczenia innych usług związanych z ruchem i korzystaniem z Internetu.

    Google może również przekazywać te informacje osobom trzecim, jeżeli będzie zobowiązana to uczynić na podstawie przepisów prawa lub w przypadku, gdy osoby te przetwarzają takie informacje w imieniu Google.

     

    Dane te nie są nigdy łączone z danymi podanymi, o których mowa w III części i stanowią jedynie materiał do analizy statystycznej i mechanizmów korygowania błędów systemowych.

     

    Jeżeli nie zgadzasz się na umieszczanie na swoim urządzeniu plików cookies może zablokować ich umieszczenie odpowiednio konfigurując swoja przeglądarkę internetową. Informacje jak to zrobić znajdziesz w plikach pomocy swojej przeglądarki internetowej. Niestety w przypadku zablokowania plików cookies Google nie możemy zagwarantować poprawnego działania sklepu internetowego SAMURAJ

     

    Jeżeli zgadzasz się na umieszczanie na swoim urządzeniu plików cookies Google, ale po zakończeniu odwiedzin w naszym sklepie internetowym chciałbyś je skasować, możesz to zrobić bez ryzyka a informację o tym jak to zrobić znajdziesz w plikach pomocy swojej przeglądarki internetowej.


     

    D. Google AdWords (cookies)

    Google AdWords wykorzystuje technologię „cookies”, czyli plików tekstowych umieszczanych na Twoim urządzeniu, w celu umożliwienia przez sklep internetowy SAMURAJ oceny poprawności i skuteczności prowadzonej działalności reklamowej z wykorzystaniem sieci AdWords.

    Google gromadzi na swoich serwerach dane pozyskane z umieszczania na urządzeniach plików cookies i korzysta z tych informacji w celu tworzenia raportów i świadczenia innych usług związanych z ruchem i korzystaniem z internetu.

    Google może również przekazywać te informacje osobom trzecim, jeżeli będzie zobowiązana to uczynić na podstawie przepisów prawa lub w przypadku, gdy osoby te przetwarzają takie informacje w imieniu Google.

     

    Dane te nie są nigdy łączone z danymi podanymi, o których mowa w III części i stanowią jedynie materiał do analizy statystycznej i mechanizmów korygowania błędów systemowych.

     

    Jeżeli nie zgadzasz się na umieszczanie na swoim urządzeniu plików cookies może zablokować ich umieszczenie odpowiednio konfigurując swoja przeglądarkę internetową. Informacje jak to zrobić znajdziesz w plikach pomocy swojej przeglądarki internetowej. Niestety w przypadku zablokowania plików cookies Google nie możemy zagwarantować poprawnego działania sklepu internetowego SAMURAJ.

     

    Jeżeli zgadzasz się na umieszczanie na swoim urządzeniu plików cookies Google, ale po zakończeniu odwiedzin w naszym sklepie chciałbyś je skasować, możesz to zrobić bez ryzyka a informację o tym jak to zrobić znajdziesz w plikach pomocy swojej przeglądarki internetowej.

     

    V. Polityka prywatności bezpieczeństwa partnerów sklepu internetowego SAMURAJ

    Firma SAMURAJ bardzo starannie dobiera swoich partnerów i równie starannie weryfikuje zamieszczanie w www.samuraj.net.pl linków do innych stron internetowych. Firma SAMURAJ nie odpowiada jednak za standard i politykę ochrony prywatności stosowaną przez właścicieli, operatorów czy administratorów tych stron. Dlatego zalecamy weryfikację każdego z naszych partnerów w zakresie własnym i samodzielne podjęcie decyzji, czy chcesz powierzyć im Twoje dane osobowe.

     

    VI. Udostępnianie Twoich danych osobowych

    W szczególnych sytuacjach, w których obowiązujące prawo nakazuje administratorowi udostępnienie zebranych danych organom państwowym, firma SAMURAJ dane takie udostępni. Za wyjątkiem tych sytuacji, Twoje dane osobowe będą ujawnianie wyłącznie w zakresie, celu i podmiotom wymienionym w niniejszej polityce prywatności.


     

    VII. Zmiana polityki bezpieczeństwa firmy SAMURAJ

    Firma SAMURAJ zastrzega sobie prawo zmiany polityki prywatności, o ile będzie wymagać tego obowiązujące prawo, ulegną zmianie warunki technologiczne funkcjonowania sklepu internetowego lub zmiana będzie wprowadzać standard wyższy od minimum wymaganego prawem.

     

    O takiej zmianie Firma SAMURAJ powiadomi drogą elektroniczną (na wskazany przy rejestracji e-mail). Powiadomienie zostanie wysłane co najmniej na 30 dni przed wejściem w życie nowej polityki prywatności.

    Aktualny tekst polityki prywatności zawsze znajduje się pod adresem:  
    https://www.samuraj.net.pl/polityka-prywatnosci-pliki-cookies-r63.html.

     

    VIII. Kontakt

    Firma SAMURAJ kontaktuje się z Tobą korzystając z podanego e-maila, a tylko w szczególnych sytuacjach korzystamy z podanego przez Ciebie numeru telefonu.

     

    W przypadku jakichkolwiek pytań lub wątpliwości co do polityki prywatności i bezpieczeństwa Twoich danych osobowych zachęcamy do kontaktu pod naszym numerem telefonu 61 8530725 lub e-mail sklep@samuraj.net.pl
    W przypadku chęci aktualizacji lub usunięcia Twoich danych osobowych, o ile nie możesz lub nie chcesz zrobić tego samodzielnie, prosimy o kontakt pod naszym numerem telefonu 61 8530725 lub e-mail sklep@samuraj.net.pl

    SAMURAJ F.H.

    Pl. Kolegiacki 9

    61-841 Poznań

     

     


    Wersja 1.0 (Poznań 22 marzec 2013)
    Wersja 2,0 (Poznań 25 maj 2018)

     

     



     

    Polityka prywatności i plików cookies dla serwisu SAMURAJ.net.pl ? [x] Zamknij
    Pokaż pełną wersję strony